Nurselin Evi Turşulu Pilav Tarifi Yapılışı
Nurselin Evi Turşulu Pilav Malzemeler:
[post_ad]
- 3 su bardağı pirinç
- 300 gr karışık turşu
- Yarım su bardağı pancar turşusu suyu
- 4.5 su bardağı turşu suyu
- Bir tutam tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Pirinçlere tuz ekleyip kaynar su ile ıslatalım, kapağı kapalı en az 15 dk şişirelim.
Tencereye az sıvı yağ döküp,süzülen pirinçleri kavuralım. Kavrulan pirinçlere turşu suyundan 4,5 bardak , yarım bardak pancar turşusu suyu ekleyelim, normal su eklemiyoruz, sadece turşu suyu ile
pişiriyoruz, ( Tuz eklemiyoruz!)
Turşu suyunun tuzu fazlasıyla yeterli oluyor, kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim,
pilavı başka kaba aktarıp arada karıştırarak iyice soğutalım,turşuları minik küpler halinde doğrayalım, iyice soğuyan pilava ekleyip karıştıralım,
pilavın rengi turşu suyundan dolayı hafif pembe olacaktır. Afiyet olsun.
Nurselin Evi Turşulu Pilav Tarifi Yapılışı
Reviewed by Haber
on
00:25
Rating:

Hiç yorum yok: