Top Ad unit 728 × 90

Nurselin Evi Lokmalık İrmik Tatlısı


Nurselin evi bugün yapımı kolay nefis lezzeti ile Lokmalık irmik tatlısı tarifi verildi. Sizlerde eş, dost, arkadaşlarınıza, ailenize bu nefis lokmalık irmik tatlısını yaparak ikram edebilirsiniz.

Nurselin Evi Lokmalık İrmik Tatlısı
[post_ad]
Hamuru için;
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
Şerbeti için;
  • 4,5 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su 
  • üzerinetoz Antep fıstığı
Lokmalık İrmik Tatlısı Yapılışı
Bütün malzemelerle  hamuru yoğuruyoruz, bir kaç parçaya ayırıp her parçayı elimizle tezgahta ileri geri yuvarlayarak uzatıyoruz, tezgaha irmik döküp uzattığımız hamurumuzu irmiğin üzerinde yuvarlayıp her yerini irmiğe buluyoruz, 2 parmak arayla kesip yağlanmış tepsiye dip dibe diziyoruz, önceden ısıtılmış 180 derece fırında rengi sarı olana kadar pişiriyoruz, tatlı pişerken 4,5 bardak şeker, 3,5 bardak suyu karıştırarak şekerin erimesini sağlıyoruz, şerbetimiz soğuk olacak tatlı sıcakken döküp üzerini kapatıyoruz, 15 dakika dinlendiriyoruz.

Afiyet olsun.
 
Nurselin Evi Lokmalık İrmik Tatlısı Reviewed by Haber on 00:30 Rating: 5

1 yorum:

Nurselin Evi - Nurselin Mutfağı Nurselin Konukları | Nurselin Yemek Tarifleri © 2016
Nurselin Mutfağı Nurselin Evi

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.