Nurselin Evi Lokmalık İrmik Tatlısı
Nurselin Evi Lokmalık İrmik Tatlısı
[post_ad]
Hamuru için;
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- 4,5 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- üzerinetoz Antep fıstığı
Bütün malzemelerle hamuru yoğuruyoruz, bir kaç parçaya ayırıp her parçayı elimizle tezgahta ileri geri yuvarlayarak uzatıyoruz, tezgaha irmik döküp uzattığımız hamurumuzu irmiğin üzerinde yuvarlayıp her yerini irmiğe buluyoruz, 2 parmak arayla kesip yağlanmış tepsiye dip dibe diziyoruz, önceden ısıtılmış 180 derece fırında rengi sarı olana kadar pişiriyoruz, tatlı pişerken 4,5 bardak şeker, 3,5 bardak suyu karıştırarak şekerin erimesini sağlıyoruz, şerbetimiz soğuk olacak tatlı sıcakken döküp üzerini kapatıyoruz, 15 dakika dinlendiriyoruz.
Afiyet olsun.
Nurselin Evi Lokmalık İrmik Tatlısı
Reviewed by Haber
on
00:30
Rating:

Çok güzel ellerinize sağlık
YanıtlaSil