Nurselin Evi Kelek Turşu Tarifi
Nurselin Evi Kelek Turşu Malzemeler:
- 2 kg kelek
- Bir küçük beyaz lahana
- 2 adet havuç
- 3 adet kırmızı biber
- 6 adet sivri biber
- 1 baş sarımsak
- 2 su bardağı su
- Kereviz yaprağı
- 2 su bardağı sirke
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 1 yemek kaşığı nohut
- Yarım demet maydanoz
[post_ad]
İç harcı için kelek ve bir baş sarımsak hariç tüm malzemeler doğranır. Kelekler sap tarafından başı kesilerek oyulur. Ama incecik oymayalım. Yalnızca içinin çekirdekli bölümünü almış olalım. Oyduğumuz keleklerin içine harcımızı doldurarak kavanozda dik duracak ağzı yukarı gelecek şekilde doldurup içine sirke, kaya tuzu, sarımsak, nohut ve limon tuzu ekleyelim. Üzerini su ile doldurup ters yüz edelim. Yaklaşık 40 gün sonra turşunuz hazır. Afiyet olsun.
Nurselin Evi Kelek Turşu Yapılışı Video
Hazırlanıyor...
Nurselin Evi Kelek Turşu Tarifi
Reviewed by Haber
on
03:00
Rating:

Hiç yorum yok: