Nurselin Evi Patlıcanlı Etli Pilav Tarifi Yapılışı
Nurselin Evi Patlıcanlı Etli Pilav Malzemeleri:
- 250 gr dana kuşbaşı et
- 1 kg patlıcan
- 3 su bardağı pirinç
- 1 paket dolmalık fıstık
- 1 paket kuş üzümü
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yenibahar
- Karabiber
- Tuz
Eti yumuşayana dek su da haşlayalım.
Haşlanan etin içine tuzu ilave edip karıştıralım. Haşlanan eti hafif yağda soteleyin.
Patlıcanları alacalı soyup uzun ince dilimler halinde keselim. 2 tane patlıcanı da küp küp doğrayın.
Patlıcanları tuzlu suda bekletin. serpip harmanlayalım.
Tavaya bol sıvı yağ koyalım.
Yağın içine bir çimdik tuz atalım.
Patlıcanları bol sıvı yağda yakmadan arkalı önlü pişirelim ve havlu kağıt üzerine alalım
[post_ad]
Pilavı için;
Pirinci kaynar tuzlu su da 15 dakika bekletelim.
Sonra süzgeçte ovarak güzelce yıkayalım ve suyunu süzelim.
Tencereye sıvı yağı ve tereyağını koyup eritelim. Dolmalık fıstık ve kuş üzümünü kavurup üzerine pirinci ilave edip tane tane olana kadar kavuralım.
Daha sonra sıcak et suyundan ve 1 tatlı kaşığı tuzu, yenibahar, karabiber ilave edip karıştıralım. (tuz miktarı et suyunun tuzuna göre değişir tuzunu bakarak kontrol edebilirsiniz)
Tencerenin kapağını kapatıp kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim. (pirinçlerin hafif diri kalması gerekiyor)
Patlıcanları kelepçeli kalıba ortası açık kenarları ise dışarıda kalacak şekilde yerleştirelim.
Sotelediğimiz etleri kalıptaki patlıcanların ortasına döküp yayalım.
Pilavı etlerin üzerine döküp yayalım ve kaşık ile düzeltelim.
Patlıcanların sarkan kısımlarını pilavın üzerine kapatalım.
Önceden ısıtılmış 180-190° fırında 15 dakika pişirelim.
Fırından alıp 5-10 dakika dinlendirip servis tabağına ters çevirelim.
Patlıcanlı Etli Pilavımızın üzerini maydanoz ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun....
Nurselin Evi Patlıcanlı Etli Pilav Tarifi Yapılışı
Reviewed by Haber
on
13:02
Rating:
Hiç yorum yok: