Top Ad unit 728 × 90

Pirinçli Semsek Tarifi


 Nurselle evin tadı bugünkü tariflerinden pirinçli semsek tatlısı tarifi, yapılışı.


Pirinçli Semsek Malzemeleri:
[post_ad]
Hamuru İçin;
  • Yarım kilo un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Bir tutam tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar su
İç Harcı İçin;
  • 1 su bardağı pirinç
  • 300 gr dana kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Pul biber
  • Haspir
  • Karabiber
  • Kimyon
[post_ad]
Pirinçli Semsek Yapılışı
  İç harcı için önce pirinç haşlanır. Diğer tarafta kıyma kavrulur. Daha sonra salca ve baharatlar eklenip kavrulmaya devam edilir. Sonrasında haşlanan pirinç süzülüp eklenir. Birlikte 1-2 dakika pişirilip bir kaba alınır. Diğer tarafta hamuru için, un bir kaba koyulur. Üzerine sirke, kabartma tozu ve tuz eklenir. Ardından yavaş yavaş su eklenip hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur 14 bezeye ayrılıp üzeri kapatılarak dinlendirilir. Daha sonra dinlenen hamur tatlı tabağı büyüklüğünde açılıp içerisine iç harç koyulup yarım ay seklinde kapatılır. Daha sonra kızgın yağda kızartılıp servis edilir.
Pirinçli Semsek Tarifi Reviewed by Haber on 04:33 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Nurselin Evi - Nurselin Mutfağı Nurselin Konukları | Nurselin Yemek Tarifleri © 2016
Nurselin Mutfağı Nurselin Evi

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.