Nurselin Evi Hamsili Pilav Tarifi
Nurselin Evi Hamsili Pilav Malzemeleri:
- 3 kg hamsi
- 3 su bardağı pirinç
- 3 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 3 yemek kaşığı kuş üzümü
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
Nurselin Evi Hamsili Pilav Yapılışı:
Kaya tuzu Pirinçlerinizi sıcak su ile ıslayın ve durulayın Kuş üzümlerini sıcak suda şişmesi için bekletin .Bir tencerede ince kıydığınız soğanlari sıvıyağ tereyağı ile sotelemeye başlayın,dolmalık fıstığı da ekleyip sotelemeye devam edin . Hafif pembeleşince pirinci ekleyip 2-3 dakika kadar kavurun .Kuş üzümünü de ekleyin, karıştırın daha sonra üzerine 5 bardak suyu ekleyip kapağını kapatın ve pirincin şişmesini bekleyin . Birkaç dakika sonra pirinç suyunu çekince kapağını açın, tuz ,karabiber ve ekleyip 1 kere karıştırın.
Yağladığınız Fırın kabınıza kılçıkları çıkartılmış, kuyrukları kesilmiş tuz ve karabiber eklediğimiz hamsileri muntazam bir şekilde dizin. Gümüş sırtları dışa gelecek şekilde sık ve birbirlerine yapışık dizmeniz ve özenli olmanız önemlidir. Pirincinizi balıklı fırın kabına boca edin ve iyice yayın. Kalan hamsileri de gümüs sırtları dışa gelecek şekilde üzerine dizin ve her tarafını kapatın . Üzerinde zeytinyağ gezdirin ve daha onceden 170 derecede isitilmis firinda daha sonra 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pisirin. . Firindan cikarttiginiz zaman servis tabagina tersyuz ederek servis edin. Afiyet olsun 😊
Nurselin Evi Hamsili Pilav Tarifi
Reviewed by Haber
on
05:38
Rating:

Hiç yorum yok: