Nurselin Evi Çiçek Poğaça Tarifi Yapılışı
Nurselin Evi Çiçek Poğaça Malzemeleri:
Hamuru için;
- 1 yumurta
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Bir tutam tuz
- Aldığı kadar un
- 2 adet haşlanmış patates
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
- Yumurta sarısı
Nurselin Evi Çiçek Poğaça Yapılışı:
Geniş bir kaba un, instant maya, şeker, tuz, ılık süt, ılık süt, zeytinyağı, yumurta ekleyip yoğurun. Dinlenmeye bırakın.
İç harcı için; Patatesleri ezin, kaşarpeyniri, pulbiber, karabiber ve tuz atın, karıştırın.
Hamurunuzu 2 bezeye bölün. İlk bezeyi merdane ile açın. Su bardağının ağzıyla yuvarlak şekil verelim. İçine patatesi koyup bir ucunu diğer ucuna kapatalım ( D )şeklinde yani bu defada D şeklindeki hamurun iki ucunu birbirine yapıştırıp yağladığımız yada yağılı kağıt koyduğumuz kelepçeli kek kalıbına yerleştirelim. Tepsi mayası yapın. Üstüne de yumurtanın sarısını sürün. 180 dereceli fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Nurselin Evi Çiçek Poğaça Tarifi Yapılışı
Reviewed by Haber
on
05:09
Rating:
Hiç yorum yok: