Nurselin Evi Şeftalili Pasta Tarifi
Nurselin Evi Şeftalili Pasta Malzemeler;
Tabanı İçin;
- 2 Adet Yulaflı Bisküvi
- 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 4 Su bardağı süt
- 2 Yemek Kaşığı Un
- 2 yemek kaşığı Nişasta
- 1 Paket Vanilya
- 5 Yemek Kaşığı toz şeker
- 4 Adet şeftali
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
- Yarım demet taze nane
Öncelikle taban için bisküviler rondodan geçirilir. İçine oda sıcaklığında yumuşayan tereyağ eklenip iyice özdeşleşene kadar karıştırın. Alt kısmına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıbın dibine bastırılarak yayılır ve kelepçeli kalıp buzdolabına kaldırılır. Muhallebi için tüm malzemeler kaynayıp koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir ve muhallebi kalıbın içine boşaltılır ve ılındıktan sonra tekrar dolaba kaldırılır. Üzeri için şeftalinin kabukları soyulur ve dilimlenir. Geniş bir tavaya şeftaliler alınır üzerine şeker serpilir ve şeftaliler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirilir. Şeftaliler yumuşayınca üzerine suyun içinde eritilen nişasta eklenir ve bir iki kez karıştırılıp jölemsi kıvama gelince ateşten alınarak muhallebinin üzerine yayılır. Dolapta soğutulduktan sonra dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hazırlanıyor...
Nurselin Evi Şeftalili Pasta Tarifi
Reviewed by Haber
on
00:45
Rating:

Hiç yorum yok: