Top Ad unit 728 × 90

Nurselin Evi Sürmene Yağlısı Tarifi Yapılışı


Nurselin Evi Trabzon yemekleri tariflerinden Sürmene Yağlısı tarifi, yapılışı yazımızın devamında detaylı bulabilirsiniz. Sürmene yağlısı tarifi, yapılışı...

Nurselin Evi Sürmene Yağlısı Tarifi Yapılışı
 Sürmene Yağlısı Malzemeler;
Hamuru için
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • bir tutam tuz,
  • aldığı kadar su
  • 150 gr tuzsuz lor peyniri
  • 150 gr kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı su
  • 150 gr tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
Üzeri İçin;
  • 2 adet yumurta
[post_ad]
5 su bardağı unu , instant maya hamurunu, tuzu yoğuracağımız kaba koyup su ekleyip ele yapışan bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Hamur kabının üzerine bir bez örtüp mayalanması için bekletelim.
Mayalanan hamuru un serptiğimiz tezgahın üzerinde 2 parçaya bölelim. Üzerini örtelim 2. Defa mayalanması için dinlenmeye bırakalım.
İç harcı için; kaşar peyniri rendeleyelim, lor peyniri ve biraz su ekleyip karıştıralım.
Tezgahımızı unlayıp hamurumuzu elimizle genişleterek yuvarlak açalım. Fırınımızı 180 derecede önceden ısıtıyoruz.
Tepsinize un serpin, Yaklaşık 0,5 cm inceliğinde açtığımız hamurumuzu tepsimize alıyoruz, kenarlarını elimizle kıvırıyoruz ve üzerine küp küp doğranmış tereyağlarını koyuyoruz. Yumurta sarısını hamurumuzun kıvırdığımız kısımlarına sürün. Harcımızı hamurumuzun üzerine dağıtalım.
Pidemizi fırına verelim, hamurumuz kızarana kadar pişirelim.
Fırını kapatmadan tepsiyi çıkarıp pidenin üzerine yumurta kırıp tekrar fırına veriyoruz.
Yumurta pişince fırından çıkarıp sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Nurselin Evi Sürmene Yağlısı Tarifi Yapılışı Reviewed by Haber on 23:22 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Nurselin Evi - Nurselin Mutfağı Nurselin Konukları | Nurselin Yemek Tarifleri © 2016
Nurselin Mutfağı Nurselin Evi

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.