Nurselin Evi Gözleme Tarifi Yapılışı
Gözleme malzemeleri;
Hamuru için;
- 1 Kg un
- 4 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Haşlanmış patates
- rendelenmiş kaşar
- köy peyniri
- sıvı yağ
[post_ad]
Yoğurma kabına un, tuz alınır. Yaklaşık 4 su bardağı su yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayacak kıvamda hamur hazırlanır. Hamurdan bezeler oluşturulur ve üzerleri kapatılarak kurumaması sağlanır.
1 tane beze alınarak un yardımı ile ince bir şekilde açılır.
İç malzemesi için; haşlanmış patates, rendelenmiş kaşar ve köy peynirini karıştırın.
Hamurun ortasına iç malzemeden serpilerek zarf şeklinde kapatılır ve kenarların yapışması için bastırılır.
Hazırlanan gözleme yapışmaz tavada arkası önü kızarana kadar pişirilir. Bu sırada tavayı yağlamıyoruz. Afiyet olsun.
Nurselin Evi Gözleme Tarifi Yapılışı
Reviewed by Haber
on
02:12
Rating:

Hiç yorum yok: